10 Gouden Tips voor een goede backup

1. Word klant van WhiteLabelBackup!

Voor degenen die via Google op deze pagina zijn gekomen: u bent niet op deze pagina terecht gekomen omdat uw huidige online backup aanbieder zo goed is of uw eigen infrastuctuur zo goed op orde is. Stap dus snel over naar WhiteLabelBackup, de eerste 30 dagen zijn gratis. U merkt direct het verschil. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bestaande klanten snel en soepel te migreren naar ons datacenter.


Geen van onderstaande regels geeft een verbetering als de achterliggende infrastructuur niet optimaal is ingericht voor de online backup, zoals wij dit hebben gedaan.


2. Vermijd de drukte

Start een backuptaak niet om 21.00 uur. Dit is de tijd dat de meeste backuptaken beginnen en het dus het drukste is op de backup server. Gebruikers met zwakke internetverbindingen kunnen hier last van hebben. Plan een backuptaak willekeurig tussen 10 over en 10 voor.


3. Neem af en toe rust

Geef File backuptaken altijd een eindtijd mee van 23 uur. Mocht om wat voor reden een backup blijven hangen, stopt deze automatisch en start daarna gewoon weer opnieuw.


4. Plan en neem de tijd

Start geen backuptaken simultaan binnen één netwerk. Een ‘backup window’ heeft 14 uren (18.00 tot 08.00), maak daar dus ook gebruik van, ook een weekend is er niet voor niets. Plan daarom de taken als volgt:  


 • File backup: plan deze op maandag tot en met vrijdag. Alleen als er in een bedrijf in het weekend structureel gewerkt wordt, kan deze ook op zaterdag en zondag lopen. Start tussen 18.10 en 20.50. Geef een maximale duur van 23 uur mee.
 • Exchange: start tussen 21.10 en 22.50 + regel 5.
 • SQL: start tussen 23.10 en 0.50 + regel 5.
 • Brick Level Mailbox: plan deze op maandag tot en met zaterdag. Start tussen 01.10 en 02.50.
 • System State: zondag tussen 08.10 en 11.50.

Alle backuptaken hebben zo voldoende tijd om te lopen en er is een minimale belasting van het netwerk en internet verbinding.

 

 

5. Benut de weekenden verstandig

Voor een Database backup (Exchange en SQL): maak een volledige database backup op vrijdag. Deze heeft dan 2,5 dag om volledig verzonden te worden. Maak een Log backup op maandag tot en met donderdag. (Exchange 2010 een differential database backup). Kies bij ‘geavanceerde opties’ bij de In-File Delta instellingen Vrijdag > Full.


6. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel

Zet de In-File delta Max. no. of In-File delta’s op 10. Dit versneld de hersteltijd enorm en maakt de backup nog betrouwbaarder. Gebruik geen CDP of Delta Merge.


7. Gooi data niet te vroeg weg

Gebruik de volgende minimale bewaartermijnen:


 • Exchange 7 dagen
 • File 30 dagen
 • SQL / Administratie 90 dagen

8. Microsoft is niet gek

Gebruikers met een grote Exchange database: gebruik auto archive! Microsoft heeft deze functie niet voor niets uitgevonden.


9. Zorg voor de zwakkere

Voor gebruikers met een zwakke internetverbining:


 • Upgrade / migreer naar een andere aanbieder. 
 • Als bovenstaand echt geen optie is: log in op de server van de gebruiker, ga naar www.speedtest.net en kies een server in Amsterdam. Kijk wat de upload snelheid is. Ga naar de ‘User details’ op de Backup Server Management Console en verlaag de maximale Bandwith naar 75% van de upload die de Speedtest aangeeft. Het vertragen van de snelheid verhoogt de kwaliteit en resulteert vaak in een betere upload.
 • Verstuur de data via HTTP in plaats van HTTPS. Data wordt lokaal versleuteld voordat het wordt verzonden. HTTPS is dus een dubbele beveiliging. Dit versneld de upload met 30%.

10. Het wiel is al uitgevonden

U bent klant van de WhiteLabelBackup. Wij doen al meer dan 10 jaar niets anders dan het maken van Online Backup’s. Weinig kans dus dat u een probleem tegenkomt die wij niet vele malen hebben opgelost, maar we laten ons natuurlijk graag verrassen. Gebruik dus onze kennis en bel ons als het niet lukt 020-262 42 55